Jestem "szczęśliwym" posiadaczem neostrady tp 512, wybrałem modem ZXDSL 852.Mój System Windows Xp Sp 2.Mam następujący problem:
Połączenie z internetem zawiesza mi się co jakiś czas, co ok. pół godziny.Dioda Adsl nie miga, ani nie gaśnie, natomiast okno dial up(bo nie korzystam z oprogramowania tepsy)wskazuje na to że jestem podłączony.Gdy naciskam odłącz, komputer się zawiesza i żeby znów się podłączyć muszę restartować komputer.Próbowałem wielu rzeczy; przeinstalowałem sterowniki,wyłączyłem oszczędzanie energii w portach USB
Aha, ważne: częste przerywanie połączenia następowało zaraz po pierwszym zainstalowaniu neostrady, tyle że przy zainstalowanym programie Neostrada Tp komputer się nie zawieszał i można było połączyć się z powrotem.Proszę o pomoc bo bardzo przeszkadza mi to w grach sieciowych. Z góry dziękuje.
Ps. Nie mam wirusów, sprawdzałem sumiennie, chyba dziesięcioma różnymi programami.
Edytowane przez qbool dnia 09-02-2007 12:59
Wywołaj wiersz poleceń a następnie wpisz - "netstat -a" pojawi się lista programów chcących komunikować się ze światem. Wszystkie opcje do netstat masz w Diagnostyce "Polecenie NETSTAT"
Ewentualnie użyj programu SPYBOT lub Ad-Aware
Mądrość życiowa to owoc wieloletnich doświadczeń. Poznaj co radzą inni...
Edytowane przez Adminos dnia 19-08-2007 12:42
Plik Svchost.exe znajduje się w folderze %SystemRoot%\System32. Przy uruchamianiu program Svchost.exe sprawdza część rejestru dotyczącą usług, aby przygotować listę usług, które ma załadować. Jednocześnie może być uruchomionych wiele wystąpień programu Svchost.exe. Każda sesja programu Svchost.exe może zawierać grupy usług, tak że oddzielne usługi można uruchamiać w zależności od sposobu i miejsca uruchomienia programu Svchost.exe. Umożliwia to lepszą kontrolę i debugowanie.
funkcje spełniane przez svchost.exe:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;314056
Na tym zamykam ten temat.
Mądrość życiowa to owoc wieloletnich doświadczeń. Poznaj co radzą inni...
Edytowane przez Adminos dnia 19-08-2007 13:07
Skocz do Forum:
Reklama
Boty
31
2
4
Imieniny
Imieniny obchodzą: Piotr, Sergiusz, Jacek, Ścibor, Aldona, Jakub
.