Internet Neostrada Pomoc
News Forum Artykuły Szukaj Mapa Serwisu Czwartek, 09 Wrzesień 2010r.
Nawigacja
LUXNET
  News
  Download
  Polityka Prywatności
  Galeria
  Galeria Video

Urządzenia
  Modemy
  Routery
  Livebox TP

Konfiguracja
  F@ST 800 Vista
  ST330 Vista
  ZTE ZXDSL 852 Vista
  Konfiguracja NEO
  Komendy AT

Hosting
  Klient poczty
  Klient FTP
  Serwery DNS
  Lista portów i usług
  No-IP

Błędy
  Błędy Windows
  Outlook Expres
  Aplikacja Neostrady
  Błąd 720
  Błąd 1024

Bezpieczeństwo
  Generic Host
  Skanery online
  Darmowe programy
  Darmowe narzędzia

Diagnostyka
  Test prędkości strony
  Prędkość Łącza
  Adres hosta
  Polecenie IPCONFIG
  Polecenie NETSTAT
  Polecenie PING

HTML/PHP
  Tabela kolorów
  Znaki ascii

Rozrywka
  Biorytmy
  Dowcipy

Informacje
  Ciekawe Strony
  Kursy Walut
  Program Telewizyjny
  Wyniki Lotto
  Artykuły

Walcz ze SPAM-em
 Zobacz Temat
Internet Neostrada Pomoc | Połączenie z Internetem | ZTE ZXDSL 852
Autor Brak polączenia
~majran
Użytkownik

Dodane dnia 12-11-2007 14:08
Witam,
Mam problem z modemem ZTE ZXDSL 852 (3 diody) instaluje zalecane sterowniki do Vista (Vista Home Premium), instalacja sterownika przebiega bez problemu, prosi o podlaczenie modemu, tak tez robię, program instalacyjny zwraca informacje o pomyslnym ukonczeniu instalacji. Na pasku zadan pojawia sie ikona programu obsługujacego modem, który nie wykrywa zadnych problemów (narzędzie testujące dostarczone ze sterownikiem).

W instrukcji instalacji ktora mozna znalezc w internecie m.in. na stronach TP jest informacja o automatycznym tworzeniu połączenia i skrócie na puplicie. U mnie niestety takiego połączenia nie ma, a podczas prób jego utworzenia kreator wyrzuca, że polączenie nie moze zostac utworzone. Zachowuje sie tak w kazdej konfiguracji (telefoniczne, dsl, z prawami admin i bez nich). Dodatkowo modemu nie widać na liscie modemów (np. we wlasciwosciach innego polącznia telfonicznego) mimo, że w menadzerze urządzeń widnieje Modemy ADSL - > ADSL Modem, ktory wg. systemu działa prawidłowo.

Próbowałem odinstalowywać sterowniki, instalować jeszcze raz, kilkakrotnie, tworzyć rózne połączenia. Modem jest napewno sprawny poniewaz na drugim laptopie rzuszyl bez najmniejszych problemów (Vista Ultimate)

Bardzo proszę o pomoc...
Marcin.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Brak polączenia
~martin77
Użytkownik

Dodane dnia 12-11-2007 20:32
Witam,
chciałbym dołączyć się do kolegi. Mam ten sam problem i zero pomysłów. Modem ZTE ZXDSL 852 (3 diody), Vista Home Premium. Sterowniki instalują się bez problemu, modem widnieje jako ADSL Modem w menadzeże urządzeń, zielona ikona w trayu, modem niby zsynchronizowany ale niestety brak jest połączenia/skrótu na pulpicie i nie można go utworzyć żadnym kreatorem - czy to do połączenia tel. czy DSL.

Również proszę o pomoc.
Również Marcin smiley
^szogun
Administrator

Dodane dnia 28-11-2007 18:15
majran napisał/a:

W instrukcji instalacji ktora mozna znalezc w internecie m.in. na stronach TP jest informacja o automatycznym tworzeniu połączenia i skrócie na puplicie. U mnie niestety takiego połączenia nie ma, a podczas prób jego utworzenia kreator wyrzuca, że polączenie nie moze zostac utworzone.Marcin.

Nie zawsze powstaje takie połączenie - proponuję sprawdzić w połączeniach sieciowych czy nie tworzy się tam takie połączenie telefoniczne. To tylko Vista

Mądrość życiowa to owoc wieloletnich doświadczeń. Poznaj co radzą inni... smiley
Autor RE: No tylko można usiąść i płakać....
~wysocand
Użytkownik

Dodane dnia 29-11-2007 13:57
Witam

Instrukcja "jak zainstalować ten modem no jak mu tam ZXDSL 852..." biega w sieci jak zająć ale tak naprawdę kto to sprawdzał ,że tak ma być lub jest .
Chyba nikt.Na stronie neostrada.pl
też to można zobaczyc a neo + VISTA + modem zxdsl 852=SUKCESSSS.

Aby na pewno?
Nikt nie zna odpowiedzi a Admin temat wyrzuci i po sprawie.

Pozdrawiam użytkowników Wind$wsów
~ricoss
Użytkownik

Dodane dnia 11-12-2007 20:37
widze, ze taki sam problem i mnie dopadl.. tle ze ja mam XP Home...smiley znalazl ktos z Was juz rozwiazanie tego problemu??????? jezeli doszliscie jak to naprawic to dajcie prosze znac.... bo ja nie mam pomyslu jak narazie:/
~kizior
Użytkownik

Dodane dnia 21-01-2008 09:59
Witam
Mam podobny problem. Mam xp i na jednym kompie instaluje sie modem i smiga neo bez zadnych problemow a na drugim przy instalacji zgodnie z instrukcja gdy prosi bym podlaczyl modem to po podlaczeniu wyskakuje obok nazwy modemu w toku i na tym sie zatrzymuje, po anulowaniu aplikacja neo instaluje sie do konca ale sie nie laczy bo pisze ze byc moze nie jest podlaczony modem. Gdy tylko same sterowniki zainstaluje to niby modem sie zainstaluje, ale polaczenia nie utworze bo nie moze sie polaczyc. Juz mi brakuje pomyslow a system stawiac od poczatku mi sie nie chce i nie ma gwarancji ze to pomoze. Wyglada to tak jak by modem nie do konca sie instalowal, bo w menadzerze urzadzen modem adsl pokazuje i ze niby dziala ok, natomiast w start programy w katalogu modem sa tylko dwie ikonki a na kompie co dziala trzy ikony. Wynika z tego ze nie instaluje sie ten WAN/ATM/ADSL miniport. Bo jak na kompie tym co nie chce chodzic neo w aplikacji neostrada wlacze konfiguracje i zakladka dostep adsl to nie mam do wyboru nic a powinien byc ten miniport. Ktos moze juz sobie poradzil z tym???? pomocy
~kizior
Użytkownik

Dodane dnia 21-01-2008 13:53
No i po dwudziestokilkugodzinnym rozlozonym w trzydniowych sesjach wysilku udalo mi sie uruchomic neo na xp i na tym modemiesmiley przypominam ze problem byl u mnie taki ze nie bylo w kartach sieciowych WAN/ATM/ADSL miniport. Gdy uczynielem ze sie pojawilo wszsytko smiga jak nalezy a zrobilem to tak:

Sposób rozwiązania problemu z instalacją tego modemu w przypadku gdy brak w Menadrzeże urządzeń w kartach sieciowych WAN/ATM/ADSL miniport:

1. Ściągnąć i zainstalować sterownik WAN/ATM/ADSL miniport bezpośredni link do pliku http://www.luxnet.info/download.php?action=subcat&id=4.

2. Rozpakować w/w plik.

3. Następnie wcisnąć setup.exe i zainstaluje nam sie modem. W Menadżerze urządzeń będzie już widoczny zarówno ADSL Modem jak i karta śieciowa WAN/ATM/ADSL miniport.

4. Teraz trzeba w Menadżerze urządzeń najechać na ADSL Modem i odinstalować go. WAN/ATM/ADSL miniport będzie nadal widoczne.

5. Następnie przyciskamy skanuj w poszukiwniu zmian sprzętu i gdy wykryje nam ADSL Modem to dajemy automatycznie by wyszukał najlepszych sterowników, jeśli by się zapytał czy zastąpić nowszy plik to dajemy żeby zastąpił. Gdyby po tym wszystkim nadal był jakiś problem to jeszcze raz odinstalować modem ADSL i przy ponownym instalowaniu podać zcieżkę by sterowniki z płytki neostrady brał.

skopiowalem to z wikipedi bo wczesniej tam opisalem i drugi raz mi sie nie chce pisac.
Mam nadzieje ze wam rowniez pomoze ten sposob.
Dziwi mnie to ze na jednym kompie bez problemu sie instaluje a na innym sa takie problemy.
Jak bym nie mial dwoch kompow to bym nie zauwazyl ze to WAN... sie nie instaluje i bym pewnie wkurzal sie ze hoho... wazne ze rozwiazanie osiagniete...
Pewnie jest wiele sposobow by to osiagnac ja podalem ten co mi zadzialal moze nie koniecznie jest on najprostrzy.
Moze poprostu najlatwiej jest zainstalowac ten sterownik 1.9.0.10 potem odinstalowac odlaczyc modem i zainstalowac neostrade zgodnie z instrukcja i powinno dzialac.

Na koniec wspomne ze u mnie problem powstal przy instalowaniu zgodnie z instrukcja neostrady. Gdy poprosilo o podlaczenie modemu to zmienialo sie na w toku i potem instalacja stawala i wiecej nic nie mozna bylo zrobic pomimo ze dwie diody sie palily i synchronizacja byla, a po wcisnieciu anuluj neostrada instalowala sie do konca ale przy probie polaczenia pisalo ze modemu nie ma.
Edytowane przez Adminos dnia 27-12-2008 19:11
^szogun
Administrator

Dodane dnia 03-09-2008 18:23
W związku z tym, że problem został rozwiązany temat uważam za zamknięty.

Mądrość życiowa to owoc wieloletnich doświadczeń. Poznaj co radzą inni... smiley
Skocz do Forum:
 Reklama
Boty
6 15 6
Imieniny
Imieniny obchodzą:
Piotr, Sergiusz, Jacek, Ścibor, Aldona, Jakub .

Wszystkiego Najlepszego!
Życzy
LUXNET.
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Mapa odwiedzin

Utwórz własną mapę gości
Najnowsze media
Wielka miłość
[16-10-2009 16:18]